Літня спека в Харкові змусила тисячі людей шукати порятунку біля води на пляжах.Проте в місті з шести пляжів без побоювання можна відпочивати тільки на трьох.

Про це передає Politeka.net з посиланням на прес-службу міської ради.

Як розповіла заступник директора департаменту комунального господарства Руслана Колодна, всім санітарним нормам відповідають і отримали дозвільні документи на відкриття купального сезону Олексіївський лугопарк, Журавлівський гідропарк і Безлюдівська водойма.

Стосовно Основ'янської і Петринковскої водойм, а також Удянського гідропарку, то купатися там поки що забороняють.

«Там немає відповідальних орендарів, які могли б привести в належний санітарно-технічний стан ці пляжі і взяти дозвіл на благоустрій та підтримку чистоти», — сказала Колодна.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

український пляж
український пляж

Так само чиновниця додала, що на всіх пляжах Харкова є доступ до води, обладнані рятувальні та медичні пости, які укомплектовані всім необхідним. Там є жилети, рятувальні круги, човни, комплекти аквалангіста, мегафони і навіть апарати для вентиляції легень.

Пляжі щодня працюють з 8:00 години ранку до 20:00 години вечора.

Купальний сезон, який на Харківщині стартував 15 травня, і триватиме до 15 вересня.

пляж, скріншот з відео
пляж, скріншот з відео

На жаль, вже є перші потопельники, серед них – 47-річний чоловік, який на спір вирішив переплисти річку і потонув.

Як розповіли в поліції, то 38-річна жінка та 47-річний чоловік на спір вирішили переплисти річку. Жінка допливла до берега, а чоловік зник. Спочатку вона намагалася його знайти самостійно, але потім до пошуку підключилися інші відпочиваючі на березі. Через деякий час мертве тіло чоловіка знайшли у воді недалеко від берега.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Азовському морі відпочивальники стали свідками прекрасного видовища, — яскраві кадри потрапили в мережу

Як повідомляє портал «Знай.ua» На курорті під Запоріжжям туристів кличуть на пляж з градусником

Також «Знай.ua» писав, що Українка з 13-м розміром грудей в еротичну купальнику відкрила пляжний сезон