Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» посів призове місце в престижному міжнародному рейтингу вузів «Мультиранк».

Про це пише ГородХ.

Стало відомо, що Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» по ряду показників став призерем в престижному світовому рейтингу. Вибирали в 2020 році серед 1800 інститутів і університетів.

Всього в конкурсі взяли участь 92 країни. Кожна з них хотіла перемогти і потрапити у трійку лідерів.

Навчальні заклади оцінювали за п'ятьма основними критеріями:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще
  • викладання і навчання;
  • дослідна діяльність;
  • трансфер знань;
  • міжнародна орієнтація;
  • регіональна спрямованість.

Комісія, яка займалася оцінюванням провела цілий ряд процедур, щоб знайти кращих. Саме ці параметри використовували члени комісії. Крім рейтингу університетів, також ранжирували і окремо спеціальності, факультети, програми з освіти.

студенти, скріншот з відео
студенти, скріншот з відео

Студентів опитували в кілька етапів, щоб чесно оцінити якість навчання. Україна була представлена 69 вузами.

В лідери України від вийшли Сумський національний університет, якій отримав 11 вищих балів, Харківський державний університет «НУА» (отримав 9 вищих позицій) і ХНУРЕ (також отримав 9 позицій).

Харківський ВУЗ НУА вже не перший рік підтверджує своє місце в рейтингу серед кращих. У минулому році вона також був одним з лідерів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Реформа освіти в 2020: як зміняться зарплати вчителів та фінансування внз в Україні

Як повідомляє портал «Знай.ua» Названі найкращі вузи світу 2020, які українські університети потрапили в престижний рейтинг

Також «Знай.ua» писав, що Вступ, навчання і управління університетами: які зміни чекають українських студентів