Харків'янка принесла в лікарню довгого гельмінта. Історія його появи шокувала навіть лікарів. Паразита вона витягла з ока, коли почуття дискомфорт був дуже сильним. Про це пише Вгороде.

У Харківському лабораторному центрі підтвердили цю інформацію і розповіли, що глист мав довжину 12,5 див. Жінка звернулася до лікарні з відчуттям здавленості і дискомфорту в правому вусі і правому оці. Вдома вона розглянула в оці нитевидное освіта, яка спробувала витягнути. Освітою виявився черв'як, якого вона принесла на дослідження медиків.

Паразитом виявився Dirofilaria repens. Після цього у жінки вдома провели дезінфекцію та інші заходи. Також в лабораторному центрі розповіли, що даних гельмінтів в організм людини приносить комар під час укусу. Зараження в Україні не так вже й рідкісні і відбуваються в період активності комарів – з травня по жовтень.

Харків'янка витягла з ока 12-сантиметрового глиста Фото: скріншот

Гельмінт потрапляє в організм людини при укусі у вигляді яйця. Він розвивається дуже повільно, тому помітити паразита можна лише через кілька тижнів або навіть місяців. Проявити себе глист може в будь-який час року.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто відзначити, що в Харкові в лютому цього року у жінки діагностували аналогічне захворювання. у неї витягли з ока 30-сантиметрового глиста. Як виявилося, жінка страждала від набряку з лівої сторони обличчя. Він переміщався від підщелепної слинної залози до скроні і очі з серпня 2018 року.

Нагадаємо, Знай писав, що в Харкові лікарі дістали з ока хворий 30-сантиметрового гельмінта.

Знай повідомляв, що в Дніпрі в супермаркеті виявили глистів прямо в товар на прилавку.

Нещодавно Знай передавав, що в Зерсоне з'явилися рідкісні для нашої країни паразити.