Харківська область не готова до подальшого послаблення карантинного режиму, який був введений у зв'язку з пандемією коронавірусу у світі.

Відповідна інформація за станом на 3 червня вказана в списку областей, які можуть впроваджувати подальші послаблення, що розміщений на сайті Моз.

джерело: Моз

Так, за даними Моз, показник захворюваності на COVID-19 в Харківській області на 100 тисяч населення становить 6,47 (допустимий рівень – менше 12 осіб), показник завантаженості лікарняних ліжок – 5,83 (при нормі – менше 50%).

При цьому, за показником охоплення тестуванням Харківщина не відповідає необхідному рівню – в області охоплено тестуванням 11,61 на 100 тисяч жителів при допустимому рівні більше 12 чоловік.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Виходячи з усього перерахованого вище, Харків і область не відповідає одному з трьох базових критеріїв, а це означає, що поки що регіон не готовий до третього етапу ослаблення карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пора починати будувати плани на літо - коли "відступить" коронавірус в Україні, названа дата

Як повідомляє портал «Знай.ua» Метро у Києві знову ризикує опинитися під замком - у Кличка готують неприємний сюрприз

Також «Знай.ua» писав, що У Львові послаблять карантин - коли галичани повернуться до нормального життя