У Харкові зафіксували рідкісне природне явище – веселку. Вдень 30 травня над Харковом розігралася гроза. З фіолетових хмар налетіла злива. Коли стихія вщухла, а з-за хмар вийшло сонце, над містом з'явилася подвійна веселка.

Основна веселка була дуже яскравою і насиченою, в ній розрізнялися всі 7 кольорів. А от друга була блідою, щоб її побачити потрібно було придивлятися.

Мешканці Харкова сфотографували це природне явище і поділилися ним в соцмережах. Багато з них зазначили, що це хороша прикмета побачити подвійну веселку в небі.

Веселки в Харкові Фото: соцмережі

Аналогічне явище бачили в Тернопільській області нещодавно бачили веселку. Її зафіксували відразу після потужної бурі. Місцеві жителі сприйняли це природне явище, як добрий знак і навіть передбачили поліпшення погоди. Фото подвійної веселки з Тернополя з'явилися в соцмережах.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У Львові ж українці зафіксували ще одне унікальне природне явище – сонце в короні. Веселка виникла навколо сонця. Таке явище отримало назву гало. Причиною такого явища є кристалики льоду в повітрі, через які проходить сонячне світло. Він переломлюється і людина бачить ореол навколо світила.

У Кирриловке в Запорізькій області зафіксували веселку, яка з'явилася прямо під час дощу. Користувачі соцмереж показали всій країні це оригінальне небесне споруда.

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині зафіксували подвійну веселку.

Знай повідомляв, що над Львовом з'явилася веселка навколо сонця.

Нещодавно Знай передавав, що в Кирилівці над морем з'явилася подвійна веселка.