В Харківському зоопарку - поповнення: в родині гривистих баранів народилося дитинча. Дівчинку, яка з'явилася на світ 8 травня, назвали Нікою.

«Вона народилася раніше терміну приблизно на 2 тижні, але з неймовірною жагою життя, за що й отримала прізвисько Ніка – перемога», - розповіли в зоопарку.

За словами доглядачів за тваринами, для мами дівчинки - чотирирічної самки Міли – це вже другі пологи. У 2019 році у неї також народилася «дочка», яку назвали Леля.

джерело: Харківський зоопарк
джерело: Харківський зоопарк

«Вагітність у гривистих баранів триває в середньому 150 днів (майже 5 місяців). Дитинчата народжуються вагою від півтора до трьох кілограмів. Вага нашої Ніки склала 2 кілограми 200 грамів. Майже відразу крихітка напилася молозива, після чого мама всіляко допомагала своєму чаду встати на ноги», - згадують в харківському зоосаду.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Доглядачі зоопарку розповідають, що маленька Ніка жваво бігає по загону і грає улюбленою іграшкою - дерев'яним ящиком.

джерело: Харківський зоопарк
джерело: Харківський зоопарк

«Вона обожнює в нього встрибувати і сховатися в притулок. А потім вистрибує і швидко скаче до мами пити молоко.Молочне вигодовування триватиме приблизно до 5-7 місяців, але вже зараз маля своїми молочними зубами пробує траву і тоненькі гілочки. Приблизно через вісім місяців зуби почнуть змінюватися на постійні», - зазначають доглядачі за братами нашими меншими.

джерело: Харківський зоопарк
джерело: Харківський зоопарк

Що стосується розкішних рогів, для інтенсивного росту вони сформуються ближче до однорічного віку, зараз же можна побачити лише зачатки майбутньої краси.

Велика родина гривистих баранів,в якій 8 особин, сприйняла поповнення позитивно. Самки стали піклуватися, діти – запрошували до гри, самці ж – важливо спостерігали.

джерело: Харківський зоопарк
джерело: Харківський зоопарк

Гривисті барани занесені в Червону книгу як вразливий вид, тому їх розмноження є надзвичайно важливим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Одесі народився неймовірний малюк, закохав у себе Україну з першої хвилини: фото

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Київському зоопарку поповнення, відвідувачі у захваті, - "які гарненькі!"

Також «Знай.ua» писав, що Який милий котик! У пари амурських тигрів з Одеського зоопарку народилося дитинча