Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, 5 травня 2020 року повідомили про підозру начальнику одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Харківській області. Чиновник підозрюється в перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, співучасті у незаконній порубці або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу, вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Крім того, слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику начальника відділу поліції та оперуповноваженому у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). А також старшому інспектору ювенальної превенції Київського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області незаконної порубки, перевезення лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України).

Як повідомляють в прес-службі ДБР, за версією слідства начальник відділу поліції був причетний до створення групи чисельністю понад 30 чоловік, в яку входили правоохоронці і цивільні особи. Вони без дозвільних документів організували незаконну вирубку деревини на території держпідприємства «Жовтневе лісове господарство», а також на землях запасу, які не знаходяться на балансі лісового господарства.

фото: Державне бюро розслідувань
фото: Державне бюро розслідувань

Організатори «бізнесу» наймали різноробочих і здійснювали вирубку деревини виключно цінних порід, попередньо домовляючись з місцевими поліцейськими про забезпечення вільного пересування транспорту з деревиною в лісопереробні пункти Харківської області і за її межами.

За попередніми підрахунками, державі було завдано збитків на понад 850 тисяч гривень, однак остаточна сума збитків буде встановлена після проведення відповідних експертиз.

Зараз у вказаному кримінальному провадженні слідчі ДБР повідомили про підозру 18 особам.

фото: Державне бюро розслідувань
фото: Державне бюро розслідувань

Крім того, в бюро задокументували факт вимагання начальником відділу поліції 100 тисяч гривень неправомірної вигоди від учасника незаконної вирубки деревини. За гроші вони обіцяли вирішити питання про непритягнення його і інших підозрюваних до кримінальної відповідальності. У той же день правоохоронці отримали хабар у сумі 1700 доларів США і розділили її між собою.

У разі доведення провини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Арешт Віктора Януковича: суд прийняв історичне рішення

Як повідомляє портал «Знай.ua» ЗМІ: Новий керівник Національного інституту раку Олександр Яцина виявився шахраєм обдурили пацієнта на 400 тисяч

Також «Знай.ua» писав, що Справа Катерини Гандзюк розкрито - слідство назвало імена замовника і організатора вбивства