Після тривалої хвороби на 83-му році життя помер Почесний громадянин Харкова, голова наглядової ради ТДВ «Житлобуд-2», заслужений будівельник України Кроленко Юрій Якович.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Юрій Кроленко помер сьогодні, 29 квітня. Харківський міський голова Геннадій Кернес, міська рада та її виконавчий комітет висловлюють співчуття рідним і близьким Юрія Кроленко.

Кроленко Юрій Якович – голова наглядової ради Акціонерного товариства «Житлобуд-2», член виконавчого комітету Харківської міської ради. Народився 18 жовтня 1938 року в Харкові. У будівельній галузі працював з 1961 року. У 1978 році Юрій Кроленко призначений головним інженером тресту №86. З 1988 року і до останнього часу працював в АТ «Житлобуд-2» головним інженером, директором, головою наглядової ради.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Майже 60 років життя присвятив будівельній справі. Під його керівництвом будувалися будівлі заводів ХЕЛЗ, плиткового, «Електроважмашу», «Комунара», «Електроапаратури», ХТЗ, ХАЗ та ін., тролейбусне депо по вул. Північної, трамвайне депо на Салтівці, житлові будинки, дитячі садки, корпусу педагогічного та фармацевтичного інститутів, поліклініки.

Нагороджений орденами «Знак Пошани», «За заслуги» ІІІ ступеня, медалями «За доблесну працю». Лауреат премії Ради Міністрів СРСР, заслужений будівельник України. Удостоєний міжнародних нагород «Золотий Меркурій», «Свята Софія», «Лаври Слави».

Юрій Кроленко, джерело: Газета України
Юрій Кроленко, джерело: Газета України

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Помер колишній голова Харкова

Як повідомляє портал «Знай.ua» Україна втратила легендарну актрису, оплакує весь світ-театр і кіно збідніли назавжди

Також «Знай.ua» писав, що В Дніпрі помер Герой України, непоправна втрата: міг дістати Путіна з космосу