У Харкові в суботу, 25 квітня, передбачається похмура, але суха погода. Про це повідомляють на метеорологічному сайті Sinoptik.

Температура повітря 25 квітня в Харкові підніметься до 19-20 градусів тепла, а вночі охолоджується до 16 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день, 25 квітня, був у Харкові в 1946 році, тоді в місті встановилися приємні 24,8 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1948 році, коли холод досяг 4,7 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 25 квітня, шанується святий мученик Василь-сповідник, єпископ Парійський. З Васильєва дня починається справжнє тепло, сонце прогріває землю і просушує її. Наші предки говорили, що на Василія Парійського землю починає парити. Якщо опівдні на небі з'являються чорні високі хмари, то незабаром почнеться проливний дощ, який не закінчиться до ночі.

Дивилися на те, як ведуть себе верби – якщо вони розкривають листочки, сильних холодів вже можна не боятися. З цього дня на поля вилітають джмелі і бджоли, а лисиці виводять з нір молодняк. За словами мисливців, на Василя останні ведмеді покидають свої барлоги, а зайці сміливішають і починають бігати навіть вдень.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.