У Харкові в п'ятницю, 17 квітня, очікують хмарну погоду. Опади не очікуються, зазначають на сайті Sinoptik.

Температура повітря 17 квітня в Харкові підніметься до 8-11 градусів тепла, а вночі опуститься до 7 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день, 17 квітня, був у Харкові в 1974 році, тоді пригріло до незвичних 24,8 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1945 році, коли морози досягли 4,3 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, 17 квітня відзначали день, присвячений преподобного Йосипа, песнописцу і творця канонів. Зазвичай до цього дня вперше чули пісню цвіркуна, починали курлыкать журавлі. Прийнято було виходити з дому, просити у журавлів захисту від зла, нечисті і морів. Якщо у цей день стояла ясна, жарка погода, а ніч холодна і тягне морозом, то незабаром встановиться теплінь. До цього часу на вільхі розкривалися сережки, а потріскана кора віщувала довгий період хорошої погоди. Якщо з ранку небо на сході золотисте, з рожевим відтінком – чекайте потепління.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні відчуження за 10 днів пожеж знищено 30% туристичних локацій. Серед них радянські бази відпочинку, деякі металеві локації і покинуті села.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, вогонь знищив колишні села Лелів, Смарагдовый, Чистогалівка, Варовичі. Крім того, постраждав і Рудий ліс. Вогонь вже підбирався до сховища радіоактивних відходів "Підлісний" та атомної станції. Однак рятувальникам допомогла погода.

Також портал Знай.uа писав, що небайдужі люди організували допомогу пожежникам, які займаються гасінням пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Саме так і з'явився "Волонтерський штаб", який розпочав роботу на контрольно-пропускному пункті "Дитятки".