Харківський зоопарк хоче організувати нове будівництво. На будівлі зооветеринарної служби та утримання дрібних гризунів з бюджету Харкова готові витратити 79 мільйонів гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру на сайті державних закупівель ProZorro.

Про це пише KharkivToday.

Відповідно до тендерної документації, будівля зооветслужби буде мати один поверх і розмір 21,6x15 метрів. До нього прибудують сітчастий вольєр. У зооветслужбеі облаштують кормокухню, кабінет лікарів, операційну для дрібних тварин,приміщення для розтину та дослідження тіл тварин, автоклавну брудну зону і чисту зону, мийну, гардероб, душові та санвузли, кімнати прийому їжі.

До того ж тут планують розташувати кабінет головлікаря, аптеку, комору, діагностичний кабінет, маніпуляційну, приміщення добового запасу кормів та комори.

Харківський зоопарк, скріншот з відео
Харківський зоопарк, скріншот з відео

Будівлю, де будуть працювати зоологи і ветеринари, будуть утеплювати базальтовими плитами. У будівлі передбачені системи інженерного забезпечення, протипожежної безпеки, охоронної системи безпеки і системи зв'язку.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тут встановлять виробничий холодильник, електроплиту, столи та крісла, комп'ютери, стелажі для тварин, рукомийники, апарат УЗД, портативний рентген-апарат, апарат для анестезії, "ветеринарний острів", який буде складатися з великого і маленького столів з мийною ванною, і вежею, яка буде обертатися з полицями і холодильника для вакцин.

Ще одне приміщення, яке побудують поруч, буде призначене для утримання дрібних гризунів. Воно буде двоповерховим, з одного боку до нього прибудують сітчастий відкритий навіс.

щур, скріншот з відео
щур, скріншот з відео

На додаток, у ньому розмістять гардероб, кімнату для прийому їжі, душову та санвузли, кормокухню, приміщення добового запасу кормів, приміщення для евтаназії, комори.

Озеленювати територію біля новим будівель планують липою і сакурою. Завершити всі роботи підрядник повинен до кінця 2021 року. Аукціон заплановано на 28 квітня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Кернеса закупилися скумбрією за ціною червоної риби, так не "куралесят" навіть слуги Зеленського

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кличко звернувся до киян із зоопарку

Також «Знай.ua» писав, що Доглядач зоопарку станцював у вольєрі з жирафами і став зіркою інтернету