У Харкові в неділю, 29 березня, очікується хмарна і похмура погода. При цьому дощів не буде, повідомляють на сайті Sinoptik.

Температура повітря 29 березня в Харкові підскочить до 13 градусів тепла, а вночі опуститься до 9 градусів вище нуля.

найтеплішим цей день, 29 березня, у Харкові у 1983 році, тоді прогрілося до приємних 16,5 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1987 році, тоді все промерзла до 7,5 градусів морозу.

За народним повір'ями, у цей день, 29 березня, шанували пам'ять відразу трьох мучеників: Саввіна, Папи і Трохима. За прикметами, на Саввіна прощалися з саньми і витягували з сараю вози. При цьому зауважували, що навіть в похмуру погоду не тане сніг – активно біжать струмки.

Якщо у цей день стояла тепла і сонячна погода, то очікували такої ж весни. Доброю прикметою вважалося, якщо сніги танули від сонячного тепла, а не від дощів або туману – у такому разі чекали багатого врожаю зернових.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.