У Харкові в п'ятницю, 27 березня, буде сонячно і ясно весь день. При цьому дощів не передбачається, розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря 27 березня в Харкові підскочить до 15 градусів тепла, а вночі похолодає до 10 градусів вище нуля.

Приємно теплим цей день, 27 березня, у Харкові у 1983 році, коли в повітрі висіли комфортні 22,9 градусів вище нуля. А неприємно холодним – в 1987 році, тоді харків'ян заморозили 11,4-градусні морози.

За народним прогнозом погоди у цей день, 27 березня, шанувався святий митрополит Феогност. Вважалося, що той, хто почує на Феогноста грім, обіцяє багатство, удача і щедрий урожай.

Якщо по весні рівень річок не підніметься, то і влітку чекати сильних дощів не доводиться.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Іншим шанованим у цей день був святим Венедикт – його вважали покровителем домашньої худоби, захисником від лихого ока. Тварин виводили на двір, чистили і приводили в порядок після довгого зимового простою.

Якщо в лісі було чутно стукіт дятла – скоро потеплішає, а якщо ранковий вітер посилиться, то надвечір збереться буря.

Нагадаємо, ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.