У суботу, 14 березня, харків'яни прокинуться під стукіт дощових крапель за вікном. Однак вже до обіду хмари розійдуться, і на небо увірветься сонце. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Температура повітря 14 березня в Харкові підніметься до 6-8 градусів тепла, а вночі затримається на показнику в 6 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день, 14 березня, в Харкові був у 2002 році, тоді повітря нагрівся до 16,6 градусів вище нуля. А надзвичайно холодним – у 1945 році, коли Харків промерз у 16-градусні морози.

У народі в цей день поминали святу первомученицу Євдокію, яку шанували як захисницю вагітних. Їй молилися, якщо не могли зачати дитину. Євдокія була блудницею і заробила своїм ремеслом величезні статки, але покаялася і пішла в монастир, ставши згодом його настоятелькою.

З того, яка погода на Євдокію, ворожили на майбутнє літо – на нього вказував вітер, що дме в цей день.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дивилися на поведінку граків – якщо вони поверталися раніше, ніж на Євдокію, то літо буде дощовим, а весна – ранньою. Мокрий сніг у поєднанні з теплим вітром в цей день також обіцяв дощове літо. Якщо на Явдохи мороз і північний вітер, то все літо буде холодним.

Як повідомляв Знай.ua через карантин, щоб попередити поширення коронавіруса, в Україні закрилися садки і школи. Але дорослим українцям не світить карантин, тому розповіли як можна отримати відпустку на цей час.

Також Знай.ua писав, любителям оливкової олії розповіли про страшні махінації відомого виробника. Щоб захиститися від подібних ситуацій, варто дуже уважно читати етикетку і склад. Не дайте себе обдурити в супермаркетах.

Нагадаємо, останнім часом було прийнято багато заходів проти коронавіруса. Стало відомо до якого числа буде карантин в школах, а також ми зібрали для вас все що потрібно знати по цій темі на даний момент.