У неділю, 1 березня, в Харкові буде хмарно, але ближче до обіду хмари розійдуться, поступившись місцем на небі сонцю. Опадів не очікується, зазначають на сайті Sinoptik.

Температура повітря 1 березня в Харкові «опиниться» на позначці 6 градусів тепла, а вночі опуститься до 4 градусів вище нуля.

Несподівано тепло 1 березня в Харкові було лише одного разу за весь час погодних спостережень, у 1989 році, тоді термометри показали цілих 8 градусів вище нуля. А моторошно холодно – в 1948 році, тоді в повітрі завис 18,5-градусний мороз.

Погода в Україні 1 березня, Укргідрометцентр

Народ в цей день поминав дюжину мучеників за віру постраждалих, серед яких Памфил пресвітер, Валент диякон, Ілля, Даниїл, Феодул, Юліан та інші.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наші пращури помітили, що якщо весна починається яскраво, сонячно, задерикувато, то не варто їй вірити – далі підуть холоду і погана погода. Ранньому теплу не довіряли, його побоювалися.

Про погоді цього дня судили по тому, чутно грім і звідки дме вітер. Грім і вітер північний несли з собою швидке похолодання, вітер зі сходу – суху і ясну погоду, вітер західний – дощі і сльота, а південний – потепління і сонце.

До речі, у цьому році 1 березня вітер очікується південний, тому можна сподіватися на теплу і приємну весну.

Как сообщал Знай.ua, скоро начинается весна и день становится все длиннее, а значит украинцы, как и каждый год до этого, будут переходить на летнее время. Мы рассказали, когда это будет, как подготовиться и в какую сторону переводить часы.

Также Знай.ua писал, в это воскресенье православные христиане отмечают праздник Прощенное воскресенье. Украинцам рассказали, как правильно подготовиться к такому празднику и как правильно просить прощения за свои грехи.

Напомним, в Украине собираются полностью изменить трудовое законодательство. Но для многих людей это может стать не только ударом по кошельку, а и ударом по личному времени и здоровью. Слуги народа решили забрать один выходной в неделю.