У неділю, 2 лютого, до Харкова прийде хмарна і сира атмосфера. Вранці почнеться дрібний дощ, який припиниться до полудня, але відновиться до вечора. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря 2 лютого в Харкові підніметься до 7-9 градусів тепла, вночі зависне на тих же показниках.

Незвично теплим цей день 2 лютого в Харкові був у 1980 році, тоді нагрілося до 4 градусів тепла. А неприємно холодним - у 1954 році, тоді мороз досяг 29,5 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 2 лютого, Укргідрометцентр

За народним календарем, цього дня, 2 лютого, вшановували преподобного Євфимія Великого. Наші пращури називали цей період «Фимкиными хуртовинами». По тому, як сильно на вулиці мело сніг, помічали майбутню погоду. Вважалося, що якщо 2 лютого мете снігопадом, то і на Масляний тиждень слід очікувати сильних хуртовин. Якщо день був похмурим, але не сніжним, то і заметілі почнуться пізно. Сонце і чисте небо опівдні на Єфімія обіцяли теплу і ранню весну.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Якщо горобці хохлились і всідалися на гілки щільними рядами, то незабаром варто було чекати сильного похолодання.