У суботу, 1 лютого, на Харків очікує хмарний і сирий день. Зранку зарядить мокрий сніг, який до обіду перейде в дрібний дощ. Опади можуть завершитися ближче до вечора, обіцяють на сайті Sinoptik.

Температура повітря 1 лютого зависне на показнику в 1-3 градуси тепла, і в темний час доби особливо не зміниться.

Приємно теплим цей день 1 лютого в Харкові був у 1965 році, тоді прогрілося до 2 градусів тепла. А страшно холодним - в 1956 році, тоді морози досягли 29 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 1 лютого, Укргідрометцентр

В цей день православні християни вшановують преподобного Макарія Великого. По цьому дню помічали погоду на початок весни – якщо на Макара ясно, тепло і сонячно, то й весна очікується рання: «У лютому крапель – у ранню весну повір».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

А якщо вночі видно зоряне небо, то сподіватися на те, що зима піде вчасно, не варто – справжньої весни доведеться ще почекати. Сильна заметіль на Макара обіцяла ще довгий період снігопадів і морозів.

У народі цей день називали «Громником», тому що вважалося, що тільки на Макара можлива зимова гроза. Однак таке погодне явище взимку обіцяє похолодання і пізню весну.

Як повідомляв Знай.ua українцям слід бути дуже обережними, так як смертельний коронавірус з Китаю вже дуже близько. Перших хворих знайшли поруч з нами, в Росії. ВООЗ б'є на сполох.

Також Знай.ua писав, що цього місяця будемо відзначати Масляну і в Києві проведуть веселі гуляння. Розважатимуть популярні українські зірки. Таке краще не пропускати.

Нагадаємо, в Україні збираються організувати введення накопичувальної пенсійної системи. Якщо хочете вижити в старості, потрібно збирати додаткові гроші вже зараз.