Харківські чиновники заробляють більше українських міністрів. Про це свідчать підрахунки видання KHARKIV Today.

За інформацією, оприлюдненою Кабінетом міністрів, з вересня по грудень 2019 року міністри заробили по 36 тис. грн в місяць, при цьому виписавши собі чималі премії. При цьому глава Міносвіти і науки Ганна Новосад поскаржилася в інтерв'ю, що їй складно прожити на «мізерну» зарплату. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заробляє близько 60 тис. грн на місяць.

У харківській міськраді трохи менше Гончарука отримує заступник мера з питань ЖКГ Андрій Руденко. У решти заступник мера зарплати побільше.

Всього у мера Харкова Геннадія Кернеса – 11 заступників. Їх приблизну середньомісячну зарплату вирахували, розділивши суму в декларації на 12 місяців.

Фото: KHARKIV Today.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Так, за підрахунками видання, сам Кернес отримує близько 71 тис. грн в місяць, Тетяна Таукешева – 103 тис. грн, Олександра Новака – 89 тис. грн, Ігоря Терехова – 85,6 тис. грн, Юлії Світличної – 20 тис. грн, Михайла Фатєєва – 83 тис. грн, Світлани Горбунової-Рубан – 79 тис. грн, Тетяни Чечетової-Терашвілі – 70 тис. грн, Марини Стаматіної - 65 тис. грн. У Сергія Чернова – 46 тис. грн, у Костянтина Лобойченко – 65 тис. грн, у Євгена Водовозова – 61 тис. грн, у Андрія Руденко – 59 тис. грн, у Михайла Черняка – 17 тис. грн.

Нагадаємо, тисячі українців втратили роботу, центри зайнятості переповнені: сумна статистика.

Як повідомляв Знай.uа, українцям у січні перерахують зарплати, хто зможе отримати надбавки.

Знай.uа писав, новий Трудовий кодекс набув чинності: "чорних" працівників позбавлять субсидії, а вихідних стане менше.