На харків'ян 18 січня, в суботу, чекає хмарна погода, яку посилить густий туман. Опадів у цей день не буде, стверджують на метеорологічному сайті Sinoptik.

Повітря в цей день прогріється лише до 2 градусів тепла. Вночі температура буде триматися приблизно на тому ж рівні.

Найтеплішим 18 січня в Харкові було в 1955 році, тоді прогрілося до рекордних 6,5 градусів вище нуля. А найхолоднішим - в 1950 році, морози досягли 26 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 18 січня, Укргідрометцентр

Згідно з народними віруваннями, у цей день, 18 січня, відзначали святвечір перед святом Хрещення. Зазвичай намагалися в цей період дотримуватися суворого посту, а день перед Богоявленням називали «Голодна кутя».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Вважалося, що хуртовини, снігу і паморозь у цей день обіцяли гарні врожаї влітку. Зоряне, чисте небо вночі перед Хрещенням – ягоди, горох, боби і пшениця добре вродять. Якщо сильний вітер дув з півдня, то літо буде грозовим і неспокійним. Якщо на Водохреща метем заметіль, то така погода буде і на Масницю.

Повний місяць обіцяла сильне повінь навесні, тому заздалегідь готувалися до можливих повеней.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.