19 січня весь Православний світ відзначатиме одне з найголовніших церковних свят, Хрещення Господнє. У цей день прийнято пірнати в ополонку, такий ритуал приносить здоров'я на весь рік.

В старовину занурення в ополонку, було релігійним обрядом, і перед цим віруючі просили благословення у священика. В сучасному світі такий ритуал проводять просто з метою оздоровлення, така традиція поширена і серед харків'ян, передає "Мykharkov.info".

Де можна пірнути 19 січня в Харкові:

Джерело на Жуках. Воно розташоване нижче селища Жуковського на озері Очерет. Тут щорічно проводяться богослужіння та освячення води.

Джерело на Жуках


Джерело в Саржиному Яру. Щорічно тут, не боячись холоду та морозу, занурюються сотні жителів Павлова Поля та інших районів Харкова. Харківські чиновники, в тому числі і Геннадій Кернес, часто вибирають цю локацію для купання 19 січня.

Джерело в Саржиному Яру

Олексієве джерело. Це один з найстаріших джерел в Харкові. 19 січня тут проводяться богослужіння та освячення води.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олексієве джерело


Джерело в Манжосовому Яру. Це джерело вважається третім за величиною в Харкові. Пару років тому джерело було реконструйовано.

Джерело в Манжосовому Яру


Журавлевске водосховище. Сюди приходять занурюватися в крижану воду жителі Салтівки.

Журавлевское водосховище


Ополонка Фельдмана в екопарку. 19 січня тут проводять традиційну водохресну церемонію освячення води. Також можна пірнути у водохресній ополонці.

Ополонку в екопарку Фельдмана

Нагадуємо, що нещодавно київські пожежники створили незвичайний корпоративний календар на наступний рік.

Як повідомляв Знай.uа , День святого Миколая 2019: як відсвяткувати з дитиною, куди піти і афіша в Києві.

Також Знай.uа писав про феєричному відкритті головної ялинки і не тільки: що чекає на киян у День святого Миколая.