У Харкові 3 січня буде похмуро – втім, як і останні кілька днів. Снігу і дощу в цей день не очікується, обіцяють на метеорологічному сайті Sinoptik.

Температура повітря 3 січня в Харкові буде триматися на позначці нуль градусів, незначно коливаючись протягом дня.

Найтеплішим 3 січня в Харкові було у 1965 році, в той день потепліло до 8 градусів вище нуля. Найхолоднішим – у 1947 році, тоді примерзло до 26,4 градусів морозу.

Погода в Україні 3 січня, Укргідрометцентр

За народними прикметами, в цей день червона ранкова зоря віщує сильну заметіль. Потужний снігопад обіцяв хороший врожай злакових культур. Якщо снігу немає, то і врожай буде вельми убогий. Погоду також помічали по білках – якщо ці гризуни встигали повністю поміняти шубки з рудих на зимові – сірі, то зима буде холодною. Шубка з «латками» рудої шерсті говорила про теплою і безсніжною зими. Дощова зима - ознака дощового і неврожайного року. Взимку хмари летять з півночі – скоро потеплішає.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В астрономії 3 січня – день, коли Земля знаходиться на найменшій відстані від Сонця. Це явище називають перигелієм.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.