Ранкові хмари, що згущуються в небі над Харковом, повинні розійтися ближче до вечора. День буде досить теплий, хоч і туманний, розповіли на сайті Sinoptik.

Вдень температура повітря підніметься до 8 градусів тепла, а вночі опуститься до + 1 градуса вище нуля.

найтеплішим цей день було у 1982 році, до 11 градусів вище нуля. А найхолоднішим — у 1945 році до 25,6 градусів морозу.

Погода в Україні 19 грудня, Укргідрометцентр

За народним повір'ями, у цей день вшановують одного з найбільш шанованих православними християнами святих — Святого Миколая. Раніше вважалося, що до Миколи вдарять другі морози, а снігу повинно наместі по даху. Якщо снігу не було, то і трави на весняного Миколу (22 травня) буде мало. «Суди про зиму після Николиного дня», - радили наші предки.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Якщо на Миколу наступала відлига, говорили, що це ігри ранньої зими, яка ще не готова приступити до своїх обов'язків.

У цей день прийнято було варити домашнє пиво — воно повинне було вийти особливо вдалим. Потім з цим пивом, хлібом, стравами та піснями тричі об'їжджали довкола села на санях — віталися з зимою. Залишки бенкету віддавали убогим.

Щоб сім'ї супроводжувала удача, на Миколая віддавали всі борги і мирилися з опонентами.

Як повідомляв Знай.uа багато люди дуже бояться высокосного року. І не дивно, адже існує стільки прийме з цього приводу. Дізнайтеся, чи буде 2020 рік таким страшним чи все це просто забобони.

Також Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, який вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Пацюка. Вона принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевої Щури розповіли астрологи.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, кому пощастить раніше піти на пенсію. Також деякі пенсіонери можуть отримати підвищену виплату. У нашій статті ви дізнаєтеся про всі нюанси.

Ще Знай.uа писав, що прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила, якою буде сума державної допомоги при народженні дитини у 2020 році. Всі надії батьків канули в лету.