В Україні та в Києві починається активна підготовка до відзначення новорічних свят, головним атрибутом яких є традиційна ялинка.

Самовільна вирубка ялинок карається законом, фото: Київзеленбуд

Однак не всі українці купують зелені красуні на спеціальних ринках - є і такі, що самовільно рубають дерева у передноворічний період.

З метою попередження "чорних вирубок" хвойних "Київзеленбуд" розпочинає кампанію попередження самовільних порубок ялинок у передноворічний період.

Комунальники выдзначають, що рейди будуть проводити працівники державної екологічної інспекції та патрульної поліції.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Крім того, для крадіїв хвойних красунь з парків та скверів Києва, комунальники підготували ще одне дієве покарання.

"Комунальники оброблятимуть дерева спецільними речовинами, які в теплому приміщенні "розкриватимуться" різким неприємним запахом, здатним зіпсувати свято будь-кому", - кажуть у Київзеленбуді.

Окрім того, озвучено покарання за кожен вид порушення.

- Розмір шкоди, заподіяної зеленим насадженням незаконною вирубкою хвойних дерев в межах міста та інших населених пунктів, становить від 1152 до 1852 грн. Сума буде залежати від розміру незаконно зрубаного дерева.

- Порушники сплачують штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від 510-1020 грн, а посадові особи від 2550 до 5100 грн.

- Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, карається штрафом від 17000 до 25500 грн або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

- Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

- У заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах, караються штрафом від 25500 до 34000 грн або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, вже незабаром Дніпро накриє хвиля передноворічної метушні.

Як повідомляв портал Знай.ua , українці вже затамували подих в очікуванні святкування Нового року 2020 в серці столиці на Софійській площі.

Також портал Знай.ua писав, що астрологи прогнозують, що наступаючий Новий рік буде спокійним і без струсів практично для всіх знаків Зодіаку.