На Харківщині зафіксували два випадки захворювання на дифтерію.

Про це повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Наталія Куфтеріна.

"Перший випадок зафіксовано наприкінці жовтня: до інфекційної лікарні госпіталізували мешканку Харкова. А 4 листопада госпіталізували мешканку Вовчанська. Лабораторно діагноз ще не підтверджено, але клінічні прояви, зокрема сірий наліт на мигдалинах, вказують саме на дифтерію", – розповіла Куфтеріна.

Наталія Куфтеріна

Варто відзначити, що дифтерії не було на Харківщині сім років. А тут - два випадки з різницею в тиждень, медики, м'яко кажучи, занепокоєні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто нагадати, що буквально декілька днів тому мешканку Харкова госпіталізували з болем у горлі, високою температурою та збільшеними лімфовузлами. Подальші аналізи дали невтішний діагноз, повідомляє прес-служба обласного лабораторного центру.

Лікарня
Лікарня

За словами медиків, у пацієнтки попередньо діагностовано дифтерію мигдаликів. На жаль, встановити, чи була жінка раніше щеплена від дифтерії, медикам не вдалося. Санітарно-епідеміологічна служба вже обробляє місце проживання та роботи хворої, а її друзі і колеги проходять обстеження.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька поставила крапку в скандалі про свій диплом.

Як повідомляв Знай. ua у МОЗ готуються до боротьби з дифтерією, Скалецька дала настанови.

Також Знай. uа писав, що глава МОЗ Скалецька розповіла про боротьбу з корупцією.