Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Над Харківщиною сьогодні очікується похмуре небо. Сонечко сховало своє обличчя ха хмарами, тож харків'янам доведеться зігріватися теплим одягом.

Нічна температура становитиме не більше 18 градусів Цельсія, а вже від ранку стобчик термометра підніметься до позначки 19 градусів вище нуля. Вдень максимальна температура, що очікується по Харкову,- 23 градуси за Цельсієм.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

В обід очікується невеликий дощ.

Вітер 18 серпня дутиме переважно західний, швидкість 2-3 метри за секунду.

Після обіду слід чекати поривів зі швидкістю сім метрів за секунду.

Сьогодні 230-й день року за григоріанським календарем – до закінчення року залишилося 135 днів. Іменинник – Нонна. Всесвітній день бездомних тварин.

18 серпня була поширена традиція, згідно з якою заборонялося їсти хліб без солі або цибулі (також радили запивати хліб квасом). Наші предки вірили, що цей звичай допоможе жити у достатку і зберегти продовольчі запаси до наступної весни.

Прикмети цього дня:

  1. Яка погода 18 серпня – таким і грудень буде
  2. Якщо цибуля прозрівала 18 серпня – вважалося, що селянин урожай втратив
  3. Не можна в поле співати – тільки по дорозі
  4. П’явки на поверхню води спливають – дощ буде
  5. Земляні хробаки виповзли 18 серпня з-під землі – чекай дощу
  6. Увечері відлуння чується далеко – буде теплий день. Якщо ж відлуння 18 серпня глухе, то наступний день буде похмурим.

Нагадаємо, що у суботу, 17 серпня в Одесі буде мінлива погода. За прогнозами синоптиків, опадів у цей день не очікується.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні очікується потепління

Також Знай.ua писав про те, що у неділю, 18 серпня, православні християни відзначають передсвято одного з найважливіших християнських свят - Преображення Господнє.