В одному з супермаркетів Харкова стався конфлікт через українську мову, повідомляє портал “Вголос” з посиланням на соціальні мережі.

Як повідомляється, вчора у відповідь на звернння покупця до касира українською мовою, останній відповів “бєндєра прішол”. Покупець не забарився із відповіддю: “Коли вже вас видресирують говорити нормальною мовою”. Далі обслуговування проходило в повній тиші.

В коментарях до допису користувачі відзначають, що впровадження мовного закону відбувається важко — деякі магазини легко перейшли на обслуговування державною мовою, деяким це дається важче, а деякі, попри закон, залишаються російськомовними.

Нагадуємо, що вчора партія Президента Володимира Зеленського “Слуга народу” представила свої варіанти поправок до мовного закону.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв портал “Знай.uа”, Кошовий з "Квартал 95" показав Зеленському, що таке "мовний закон у дії".

Також “Знай.uа” писав про те, що Угорщина готова зняти вето з зустрічі “Україна-НАТО” за однієї умови: сподобається далеко не всім.