Далеко не всі пляжі Харківщини безпечні для здоров'я, купання в некоторыз з них може виявитися небезпечним для людини.

Медики просять утриматися від стихійного купання навіть незважаючи на спекотну погоду, про що повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ.

В Харківській області під час обстеження дитячого пляжу на річці Балаклійка були виявлені бактерії, які несуть небезпеку для відпочиваючих. Згідно з даними, отриманими після взяття проб і вивчення їх у лабораторіях, у цій водоймі були виявлені бактерії кишкової палички. В результаті було прийнято рішення закрити пляж для купання. Правда, медичні працівники не можуть гарантувати, що заборона на прийом водних процедур зупинить відпочиваючих. Залишається лише сподіватися на здоровий глузд харків'ян.

Також епідеміологи зазначають, що, як і в минулому році, всі небажані для купання місця будуть відзначені на інтерактивній карті. Дана карта буде доступна найближчим часом. При цьому додатково не було повідомлено, чи будуть очищатися небезпечні для купання водоймища. Офіційних коментарів з цього приводу поки не надходило.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.