Страшна епідемія кору продовжує тероризувати Україну, незважаючи на вжиті МОЗ заходи по боротьбі із захворюванням.

На цей раз небезпечна зараза завдала удару по Харківщині, повідомив Харківський лабораторний центр.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В Україні вже є сертифікована вакцина проти кору, однак поки що зупинити поширення епідемії ніяк не вдається. Минулого тижня на кір захворіли 156 жителів Харківської області, з яких 117 представляли обласний центр. Рівень захворюваності на кір в цілому по області розцінюється як високий, епідемічна ситуація вважається неблагополучною.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В 2019-му році на кір в Україні захворіло вже 4169 осіб. Велика частина інфікованих - дорослі люди (2884), однак серед заражених є і діти до сімнадцяти років (1285 осіб). Найбільш частими випадками ускладнень при захворюванні на кір залишаються ушкодження дихальної системи, шлунково-кишкового тракту, центральної нервової системи. При першому ж підозри захворювання на кір слід негайно звернутися до лікаря, в цьому випадку все можуть вирішити хвилини. Ні в якому разі не можна займатися самолікуванням або перебувати в колективі, піддаючи інших людей ризику заразитися на кір.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що жителі Харкова обурені: в лікарні хоча і можуть зробити вакцинацію, але там немає безпосередньо вакцини, яку кожен пацієнт повинен купити і принести самостійно.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першої повноцінної тижні червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували "полювання" на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.